Adriana GABRIAN | Violonistă | The theory of everything…

https://youtu.be/sE3MParAUNM

Bună, Adriana! În primul rând, vreau să îți urez bun venit in cadrul proiectului Artminds. Pentru inceput, povestește-ne  câte ceva despre tine, pasiunile și preocupările tale.

Mulţumesc foarte mult pentru invitaţie, este o deosebită plăcere să particip la acest proiect alături de o echipă minunată!
Din păcate nu îmi place să vorbesc foarte mult despre mine, dar cu siguranţă pot spune că sunt o persoană foarte ambiţioasă, îmi place să visez mult, uneori mult prea mult, îmi place să calatoresc şi îmi place lectura iar în ultima perioadă am o atracţie pentru sporturile extreme. În principiu încerc să mă dezvolt pe cât de mult posibil pe toate planurile şi încet, încet, încep să mă redescopăr.

Cum s-a conturat pasiunea ta pentru muzică, în special pentru vioara? De la cine, de unde a început totul?

Totul a pornit din dorinţa părinţilor de a ne ocupa timpul liber, mie şi surorii mele, ea urmând cursuri de pian, iar eu de vioara. Cu toate acestea nimeni nu se aştepta să dezvoltăm o pasiune sau să face carieră din artă. Cu timpul lucrurile s-au schimbat cel puţin în ceea ce mă priveşte pe mine!

Dna.Prof. Magdalena Ursu & Adriana Gabrian

Momentan, am aflat că studiezi în Germania. Care a fost motivația de a pleca acolo, de ce ai ales această țară?

De mică am fost foarte ambiţioasă şi visam să ajung să studiez la facultăţi de top, însă cu timpul , cel puţin în ultimul an începusem deja să îmi mai pierd din elan. Odată cu creşterea începusem să îmi conştientizez din ce în ce mai mult nivelul şi problemele, pentru că mereu am avut ca reper standardele internaţionale şi cu timpul începusem să-mi pierd din speranţe. Aici a intervenit profesoara mea, Magdalena Ursu , care nu m-a lăsat nici o secundă să renunţ la visul meu, mi-a oferit putere şi sprijin necondiţionat de a ajunge unde mi-am propus şi de asemenea, părinţii mei, care mă susţin în absolut tot ceea ce fac!
Am ales Germania pentru că am avut norocul de a cunoaşte un profesor minunat, este vorba despre Prof. Petru Munteanu, care îmi oferă sprijinul necesar pentru a mă dezvolta în continuare.

Descrie-ne pe scurt locurile și operele, piesele muzicale care te inspiră?

Cum am spus şi mai sus, îmi place foarte mult să călătoresc. Îmi doresc foarte mult să ajung în China şi India. Mă fascinează locurile cu o încărcătură istorică şi în acelaşi timp cultura acestor ţări. În materie de muzică, îmi place să ascult piese care mă inspiră, îmi reflectă personalitatea şi nu în ulimul rând piesele care au conexiuni cu persoanele importante din viaţa mea. Aici pot spune, că la rândul meu, fiecare piesă pe care o interpretez are o oarecare legătură cu amintirile, locurile şi persoanele care au avut un puternic impact asupra personalităţii mele!

Adriana Gabrian

Cum reușești să-ți păstrezi motivația, disciplina și consecvența de a repeta zilnic la vioara?

Faptul că visez foarte mult la o carieră şi mai ales să fac ceva productiv cu viaţa mea, este principalul motiv care îmi dă putere să lupt pentru ceea ce îmi doresc! În altă ordine de idei, persoanele din jurul meu îmi dau o forţă fantastică, de exemplu părinţii mei, care fac tot posibilul să nu duc lipsa de nimic şi care mă fac să îmi iubesc viaţa la propriu, şi de asemenea mă fac să mă simt o persoană foarte norocoasă; profesorii mei şi un alt lucru care este foarte valoros pentru mine, dacă pot spune aşa, este acela că în ultimul timp am în jurul meu persoane în care îmi găsesc în mod constant inspiraţia.

Care sunt valorile cheie si principiile după care îți conduci viața, ce anume te ghidează în drumul tău?

Ceea ce mă ghidează este cu siguranţă ambiţia, chiar dacă uneori am momente când cedez, datorită ambiţiei găsesc resursele necesare să o iau de la capăt.

Cum reușești să ți organizezi stilul de viață astfel încât să păstrezi esențialul și doar prioritățile în echilibru?

Este destul de greu, pentru că sunt o mulţime de compromisuri pe care le ai de făcut pentru a urma o carieră, dar dorinţa, consecvenţa , determinarea, dar mai ales sinceritatea sunt cum îmi place mie să spun „the theory of everything”. Este foarte important să fii sincer cu tine, să ştii mereu ceea ce e bine şi ceea ce e rău, să înveţi să găseşti un echilibru în toate. Cred că astea sunt soluţiile cheie.

Intuiesc că ai momente deosebit de plăcute în procesul învățării, însă atunci când momentele dificile te copleșesc, cum reacționezi?

Mă confrunt cu foarte multe momente dificile în care simt că nu mai găsesc soluţii, dar mereu există câte o persoană cu care mă consult şi care reuşeşte de fiecare dată să îmi redea încrederea în mine şi puterea de a trece peste momentele dificile şi pentru asta sunt foarte recunoscătoare şi sper că la un momentdat în viaţă să le pot răsplăti eforturile, tuturor celor care au ajutat la dezvoltarea mea. Consider că niciodată nu poţi face ceva de unul singur şi de acea este foarte inportant ce persoane îţi alegi să ai în jurul tău!

În orice domeniu, există câteva ingrediente esențiale pentru a ajunge la succesul dorit. Care sunt cei mai importanți pași pe care i-ai urmat în domeniul muzical?

Cum spuneam şi mai sus, dorinţa, determinarea şi consecvenţa sunt soluţiile cheie, dar cel mai important este să ai parte de o baza pe care să te dezvolţi şi aici pot numi familia şi profesorii, şi nu în ultimul rând un gram de noroc.

Adriana Gabrian

Cum arată o zi din viața ta de zi cu zi, din viața cotidiană a unei studente artiste?

Este destul de greu să pot spune ceva concret, pentru că în fiecare zi sunt diferită, dar cu siguranţă, urăsc să îmi sune alarma dimineaţă, iubesc să-mi încep ziua cu o cafea deşi nu am de multe ori timpul necesar, pentru că mereu sunt pe fugă, apoi îmi acord timp de studiu, care îmi acoperă cea mai mare parte din zi, şi, să nu uităm de mâncare, ador să mănânc. În esenţă îmi place să fiu înconjurată de o mulţime de persoane şi de obicei serile mi le petrec cu prietenii, de cele mai multe ori, la mine acasă.

Ce sfaturi ai da tinerilor la început de drum, care sunt pasionați de artă? Dar admiratorilor tăi?

Sfaturile pe care le pot da sunt să îşi urmeze visul, să nu se lase decepţionaţi de eşecuri şi să privească fiecare experienţă că pe o lecţie, indiferent de rezultat. Şi nu în ultimul rând, să fie cât mai sinceri cu ei, cât şi cu cei din jur, pentru că numai aşa reuşeşti să te dezvolţi şi mai ales să nu regrete niciodată alegerile făcute.

Unde te pot gasi, vedea, admira si aprecia Oamenii, ne poți oferi adrese online de contact pentru publicul larg?

În momentul de faţă pot fi găsită pe youtube cât şi pe facebook.

Pe final, doresc să te întreb dacă ai dori sa mai adaugi ceva?

Mi-a făcut o deosebită plăcere să acord acest interviu, a fost ca un re- view asupra ultimilor ani din viaţă mea. Mulţumesc mult!

Şi eu mulţumesc, Adriana! Cu siguranţă, şi pentru cititori va fi o deosebită plăcere să-ţi descopere povestea. Îţi doresc mult succes în parcursul tău muzical şi în tot ceea ce-ţi propui pe viitor!


Facebook / Olimpiada Artminds / Youtube
Copyright © Foto Adriana Gabrian

Niciun comentariu înca

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.

Inline
Inline