Ana CHIRIAC | Make-up artist | Inspirația cea mai mare o găsim cu toții în natură, în tot ceea ce ne înconjoară

Ana Chiriac, artista care îmbină literatura cu machiajul, fiind inspirată de „Idolul suprem” al tuturor, natura.

Bună, Ana. Pentru început, povestește-ne despre momentul în care ai început să îmbini literatura cu make-up-ul.

Vă mulțumesc pentru faptul că sunteți interesați de munca mea! Și ca să-ți răspund la întrebarea despre momentul anume, îți pot spune că nu a fost unul, ci mai degrabă a fost o continuitate graduală a unor stări pe care le aveam atunci când citeam. Pentru că nu mai am timp să citesc atât de mult pe cât citeam în timpul facultății -eu fiind absolventă a Facultății de  Litere din cadrul Universității București- m-am gândit că prin machiaj aș putea să-mi revăd personajele atât de dragi mie și atât de emblematice pentru toată lumea.

Ce anume te-a inspirat să-ți extinzi pasiunea și să nu o limitezi la o simplă pictură pe față?

Deși este o expresie stereotipă, mi-a plăcut mereu să pictez, iar de la un punct încolo, am văzut fața femeii ca pe o pânză pe care mă pot exprima.

Ce sentiment ai avut când ai finalizat cu desăvârșire primul make-up îmbinat cu literatură?

Pentru că sunt o perfecționistă, mi-am găsit defecte. Totuși la final, după ce am privit poza, am simțit că așa ar fi putut arăta Becky Sharp (primul meu personaj), dacă ar fi intrat în studioul meu de make-up și dacă pensulele mele i-ar fi alunecat pe față.

Ți-a fost dificil să parcurgi acest drum, având în vedere că această pasiune pentru make-up este destul de comună?

Da, mi-a fost dificil și încă îmi este, eu considerându-mă la început de drum. Mai am multe scări de urcat, multe obstacole de doborât și multe de învățat, însă am fost norocoasă să am un soț și o familie care mă sprijină necondiționat. De asemenea, am și o mulțime de prietene care m-au lăsat să mă joc cu fardurile pe fața lor.

În acest domeniu, originalitatea lipsește în mare parte, însă tu ai reușit să te remarci. Ai un anumit idol sau îți place să te consideri propriul model?

Am o mulțime de make-up artiști pe care îi urmăresc pe rețelele sociale. De la toți poți să înveți cate ceva, însă eu încerc să-mi creez propriul stil și să-mi găsesc propria cărare. Inspirația cea mai mare o găsim cu toții în natură, în tot ceea ce ne înconjoară, natura fiind până la urmă Idolul suprem al tuturor.

Am observat că machiezi și în funcție de anumite personaje din filme. Ce te motivează să reprezinți cât mai multe/mulți personaje/actori?

Pe parcursul primei școli de make-up am descoperit decadele în machiaj, apoi cu ajutorul filmelor celebre, am încercat să-l recreez chiar și pe Barnabas Collins interpretat de Johnny Depp. Îmi plac provocările!

Cu ce personalitate din lumea literaturii, ți-ai dori să te întâlnești?

Mi-am dorit enorm să-l întâlnesc pe autorul meu preferat, Pascal Bruckner, și am și reușit. La ultimele vizite ale sale în România, i-am furat o îmbrățișare și o poză, iar la schimb am primit un autograf pe care-l păstrez cu sfințenie.

Care este secretul unui make-up reușit pentru a atrage un public numeros și pentru a-l menține? Cum reacționezi la critici?

Secretul meu este să păstrez cât mai mult din naturalețea fiecărei persoane, pentru ca persoana să fie admirată de toți oamenii și nu doar machiajul în multe culori. Îmi doresc enorm ca fiecare clientă să fie mulțumită. Totuși, acest lucru este imposibil, nu putem fi pe placul tuturor. Din critici încerc să învăț, dacă sunt bazate pe ceva constructiv.

În momentul actual, ești implicată în proiecte sau urmează să te implici? Unde te putem găsi pe viitor pentru a-ți vizualiza talentul?

Da, am un nou proiect la care lucrez, proiect care se va finaliza printr-un machiaj cadou. Voi dărui unul, deoarece suntem în Luna Femeii și este cel mai bun moment pentru un răsfăț. Mai multe o să vedeți pe pagina mea de facebook începând cu 1 martie. Acolo este locul prin care încerc să intru în casă și, sper eu, și în sufletul doamnelor care-mi urmăresc pagina. Și ar mai fi câteva proiecte despre care o să vorbesc la momentul potrivit.

Care este motto-ul tău preferat? Ce sfaturi le-ai recomanda oamenilor pasionați de arta machiajului, dar care nu știu cum să înceapă?

„Just live”

…este motto-ul după care mă ghidez în viață. Este motto-ul care m-a făcut să renunț la multe în favoarea pasiunii mele. Ea a învins. Sfatul meu pentru cei care-și doresc această meserie este să cântărească decizia de multe ori, iar la final să-și asculte inima.

.
Facebook
Foto XMedia Studio & Ana Chiriac

Niciun comentariu înca

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.

Inline
Inline