Anna ZIDARU | Dansatoare | Urmează-ți glasul inimii și vei fi fericit!

Anna Zidaru este o dansatoare ambițioasă, împlinită, care trăiește fiecare secundă ca și cum ar fi ultima. Pentru ea, momentul de pe scenă ,,este o trezire a simțurilor, o feerie și o senzație nemaiîntâlnită”. Se dedică trup și suflet meseriei și împărtășește lumii întregi bucuria și frumusețea dansului. În curând va deveni mămică, însă acest lucru nu o va ține pe loc, deoarece este o fire energică și pasională, dispusă să-și extindă limitele continuu.

Bună, Anna! Povestește-ne despre clipa în care dansul a început să aibă o semnificație puternică pentru tine.

Bună! Dansul a început să aibă o semnificație pentru mine de la vârsta de 3 ani. Ai mei m-au dus la balet, dar nu s-au gândit niciodată că voi face performanță din dans. Baletul a fost prima mea dragoste.

Cum a fost debutul tău artistic? Care au fost impasurile care ți-au îngreunat parcursul?

Debutul meu artistic a avut loc în Polonia. Eu dansam din copilărie pe scenă, apoi pe scena Operei Naționale în corpul de balet, însă când am debutat ca artist internațional în cadrul unui congres, a fost cu totul altceva. Nu a fost ușor deloc, partenerul meu fiind una dintre figurile cele mai renumite din lumea salsa la nivel mondial – Johnny Vazquez. Presiunea de pe umerii mei era colosală, totul vibra în jurul meu și toți așteptau momentul reprezentației noastre cu sufletul la gură.

©Foto Mihai Blanaru
©Foto Mihai Blanaru

Care este elementul cheie care completează rețeta succesului în acest domeniu?

Foarte multă pasiune, multă muncă și o relație armonioasă între parteneri. Este foarte important să fii pe aceeași lungime de undă cu partenerul și să te completezi în același timp, să vă cunoașteți și să vă înțelegeți. Nu este deloc ușor, de aceea sunt puține cupluri care reușesc să strălucească în adevaratul sens al cuvântului. Trebuie să fie o simbioză perfectă.

Am aflat că ești căsătorită. Cât de mult contează pentru un artist ca soțul/soția să-i fie suport, motivație și sursă de inspirație?

Sunt o norocoasă, fiindcă soțul meu a fost și este mereu lângă mine, este sfătuitorul și criticul meu. Pentru o femeie care are o carieră de succes, este foarte greu să păstreze un echilibru între carieră și viața personală. Eu niciodată nu mi-am neglijat soțul și am sacrificat chiar momente din carieră pentru viața mea personală, pentru că asta m-a făcut fericită. Consider că, atunci când găsești persoana potrivită, merită să lupți pentru ea și să faci anumite sacrificii. Este o alegere până la urmă.

Care este viziuna ta asupra dansului? Ce senzații îți oferă atunci când ești pe scenă?

Când sunt pe scenă, lumea este a mea și fără dans nu îmi pot imagina viața. În momentul în care ești pe scenă, totul este o trezire a simțurilor, o feerie și o senzație nemaiîntâlnită. Emoțiile de dinainte sunt foarte mari, însă cum am pus piciorul pe scenă, mă transform. Mă simt ca o prințesă și vreau să dăruiesc și să împărtășesc lumii întregi, bucuria mea de a dansa. Trăiesc fiecare secundă la maxim și mă dăruiesc trup și suflet. Sunt o persoană foarte pasională în tot ceea ce întreprind, uneori nefiind atât de bine. Am pierdut prietenii din această cauză, însă altfel nu pot să fiu. Cei care îmi sunt alături mă înțeleg, au răbdare cu mine și mă acceptă așa cum sunt.

În opinia ta, ți-ai depășit limitele impuse în ceea ce privește dansul?

De-a lungul vieții am avut multe provocări în ceea ce privește dansul. Niciodată nu m-am lăsat și le-am făcut față întotdeauna. Sunt foarte ambițioasă și, dacă vreau ceva, muncesc, îmi pun toată ființa, energia și puterea în mișcare și se întâmplă. În dans, mereu ai câte ceva de învățat și perfecționat. E vorba de o continuă depășire a unor limite.

©Foto www.latin.de
©Foto www.latin.de

Care este stilul tău preferat de dans care te face să vibrezi? Cum l-ai descoperit?

Dansul care mă face să vibrez este salsa romantică. Pe scenă, în show-urile mele, salsa dura(așa o numim cei din domeniu) rapidă și acrobatică, este mult mai spectaculoasă. Mă adaptez foarte repede stilurilor de dans, pot fi un titirez plin de energie și zvâc sau pot fi foarte senzuală și delicată. La petreceri însă, îmi place să improvizez și să exprim fiecare bătaie, accent și frază muzicala. Îmi place și bachata foarte mult. Având liniile corporale și calitățile din balet, îmi pot modela corpul cu ușurință și ritmul mai lent mă scoate în evidență foarte bine.

Ce semnificație are o pereche de pantofi pentru un dansator?

Pantofii sunt cel mai important element al dansatorului profesionist. Este necesar să fie numărul potrivit, să nu te strângă și să te simți în ei ca și cum ai fi desculț. Eu îi numesc „my second skin”. Un dansator profesionist nu dansează niciodată la un spectacol în pantofi noi și nu își imprumută niciodată pantofii.

Un spectacol necesită multe repetiții și pregătiri. Care este ritualul tău dinaintea acestuia, pentru a fi în cea mai bună formă?

În ziua spectacolului îmi place să mă trezesc târziu, fiindcă de cele mai multe ori, am spectacol sâmbătă seara, iar cu o seară înainte, vinerea, avem welcome party la congresele la care suntem invitați. După ce mă trezesc, încerc să mănânc cât mai sănătos: salată, carne de pui, ceva dulce și bun, apoi o mică pauză să se așeze mâncarea, urmând repetițiile de scenă. După repetiții mă retrag imediat în camera mea, unde dorm neapărat minim jumătate de ora, deoarece înainte de spectacol am nevoie de somn, așa mă deconectez și după sunt în formă maximă. Mă trezesc și cu un duș bun, la sfârșit cu apă mai recișoară, începe ritualul de machiaj și coafură, însă nu vă imaginați că durează mult, nu am timp, dar am dexteritate și sunt eficientă. Am noroc că părul e creț natural. Mereu înainte de spectacol îmi sun părinții și soțul, obligatoriu. Nu mă simt bine dacă înainte nu vorbesc cu ei. Și în final, totul este perfect, sunt gata, cobor cu încredere, deja se simte în atmosferă vibrația de dinainte de spectacol.

Ce ți-ai propus să realizezi în viitorul apropiat?

Viitorul sună bine. În momentul de față sunt însărcinată și sunt foarte fericită. Mă bucur de fiecare clipă și de abia aștept să îmi strâng în brațe fetița. Un copil îți schimbă viața și la cum sunt eu, nu cred că voi mai pleca în fiecare weekend, într-o altă parte a lumii. Au fost 5 ani minunați în care m-am împlinit și desăvârșit ca dansatoare și ca om. Am fost omul potrivit la momentul potrivit și am ajuns în top. Îi mulțumesc lui Dumnezeu permanent pentru tot. În prezent însă, vreau să fiu alături de soțul și de copilul meu. Mă gândesc să mă stabilesc în țară și bineînțeles, să încep noi proiecte, printre care și o școală de dans. O să continui să dansez pe scenă pentru că sunt încă foarte tânără și am tot timpul din lume. Am învățat că atunci când închizi o ușă, altele se deschid automat.

Care este motto-ul care te motivează și te face să te simți puternică?

Urmează-ți glasul inimii și vei fi fericit!

Ce recomandări le-ai putea oferi copiilor, tinerilor, dar și oamenilor care iubesc această artă?

Am o singură recomandare pentru părinții copiilor talentați. Să îi susțină până la capăt și să le permită să își urmeze visurile. Fără părinții mei nu aș fi ajuns niciodată unde am ajuns. M-au susținut în fiecare moment și au avut deplină încredere în mine.


 
Facebook Artminds Hall of Fame / Instagram
 ©Foto Mihai Blanaru & Latin.de

Niciun comentariu înca

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.

Inline
Inline