Călin STANCIU | Actor | Who knows? Keep on dreaming

Face parte dintr-o familie de artişti şi joacă în spectacole de la 7 ani. Călin este de părere că actorul trebuie să fie sincer şi adevărat pentru a atrage publicul. I-ar plăcea să joace alături de mari actori ca DiCaprio sau Tom Hardy şi mărturiseşte că dacă ar fi pus să o ia de la capăt ar alege tot actoria.

Ţi-ai dorit dintotdeauna să devii actor sau în copilărie aveai alte vise?

Da, cam aşa ceva. Am copilărit în teatru şi sunt sigur că asta a contat în luarea acestei decizii. La 7 ani mi-au luat primele probe de costum. Îmi amintesc apoi că mă pregăteam să întru în scenă. Eram doar eu cu mintea mea de la 7 ani. Am simţit o energie, o vibraţie unică şi așa a început totul.

Photo by Adi Bulboacă
Photo by Adi Bulboacă

Crezi că talentul se moşteneşte sau este un har?

Nu mi-am bătut capul cu asta. Talentul poate fi un dar pe care poţi să-l mostenești sau poţi să-l descoperi pe parcurs. Nu ştiu, poate mă înşel. În cazul meu, am avut avantajul să cresc în familie de artişti. Tata este actor. M-a influenţat enorm atât el cât şi alţi oameni foarte talentaţi din jur. Am avut de mic acces la filme bune, muzică bună şi am fost înconjurat de oameni care lucrau în teatru. Ideea e să-ţi placă ce faci. Pe cât se poate.

Cum vezi evoluţia ta profesionala? Eşti un om care își stabileşte obiective pentru viitor sau laşi ca totul să vină de la sine?

Îmi place să îmi stabilesc anumite targeturi. Mereu am încercat să-mi imaginez viitorul, să-mi proiectez dorinţele, mă gândesc întruna la viitoare întâlniri, la roluri s.a.m.d. Îmi place când las lucrurile să vină de la sine. Ideea e să fiu pregătit atunci când se întâmplă asta. Mă gândesc cu mare plăcere la ceea ce fac şi încerc să atrag tot ce e bun şi pozitiv.

Are actorul abilitatea de a se strecura în sufletele oamenilor?

Eu zic că da. Un actor chiar are această posibilitate. E foarte important când pleci la un drum să iei publicul cu tine. Să fii sincer şi adevărat, iar atunci oamenii empatizează cu tine şi se regăsesc în multe situaţii. Să te urmărească cu sufletul la gură. Poţi să te joci cu lumea lor, dar pentru asta trebuie să fii stăpân pe lumea ta. Atâta timp cât eşti adevărat şi pe bune, ai doar de câştigat.

Există vreun personaj pe care îţi doreşti foarte mult să îl joci?

Mi-ar plăcea să lucrez la personaje care sunt la polul opus de mine. Nu am un personaj anume pe care vreau neapărat să-l joc. Este important să lucrez cu oameni care să mă scoată din zona de confort, care să mă provoace şi să aibă încredere în mine. Îmi plac experienţele noi şi întâlnirile cu oameni de la care am foarte mult de învăţat.

Care sunt lucrurile care fac diferenţa într-o repetiţie şi un spectacol?

Repetiţia e pregătire. În repetiţie cauţi, încerci, îţi pregăteşti terenul de joacă cum s-ar zice. În spectacol devii liber, prinzi aripi și ai posibilitatea să iei publicul cu tine.

Ai simţit vreodată că vrei să rămâi într-una dintre poveştile în care ai jucat?

Au fost momente când m-am apropiat foarte mult de un personaj sau de anumite situaţii pe care le-am trăit foarte intens la teatru. Frumuseţea e cumva şi în faptul că trebuie să te detaşezi apoi. Îmi place să simt că am intrat atât de bine în poveste încât îmi este greu să ies. Îmi aduce o mare satisfacţie să ştiu că mi-am făcut treaba bine. Dar e bine să ştii şi să te detaşezi la final,  la fel de uşor cum ai intrat. Saftisfacţia mea e să simt că publicul a rămas cu ceva şi pleacă din sala de spectacol mai îmbogăţit spiritual.

Cu ce actor de talie internaţională ţi-ar plăcea să lucrezi?

Ar cam fi o lista. Sunt o grămadă de actori şi actriţe pe care îi admir şi alături de care m-aş bucura să am ocazia să lucrez. Ar fi ceva să lucrez cu DiCaprio, Tom Hardy sau Meryl Streep sau Daniel Day Lewis. Sunt şi mai mulţi de atât. Mă uit mult la filme şi mi-ar plăcea să am ocazia să fac şi asta.
Who knows? Keep on dreaming

Dacă ar fi să o iei de la început, ai urma acelaşi drum?

Bună întrebare. Veşnicul „dacă” sau, „cum ar fi fost”. Posibil să o iau tot pe drumul ăsta. Nu am avut dubii nici la început. Îmi place prea mult ce fac şi la cum mă cunosc, aş lua-o de la capăt dacă mi s-ar da şansa.

Crezi că în afară ai avea o şansă mai mare decât în ţară să-ţi dezvolţi cariera de actor?

M-am gândit şi la asta. Mă descurc destul de bine cu limba engleză şi cam atât. Era şi asta o şansă pentru mine la care mai sper în continuare. Sunt convins că dai de o concurenţă uriaşă. Important este să fii bun în ceea ce faci şi să-ţi vezi de treabă pentru că nu se ştie niciodată. Am destulă încredere în mine să pot spera la şanse de genul ăsta. Deocamdată cel mai important pentru mine este că joc şi că sunt liber să-mi practic profesia.


Facebook TIFF / Teatral / IMDBInstagram
 ©Foto Adi Bulboacă, TIFF

Niciun comentariu înca

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.

Inline
Inline