Dori RADU | Pictoriță: Imi place sa ma gandesc că las ceva in urma mea, chiar dacă nu este apreciat acum

De curând am descoperit-o pe Dori, o tânără talentată, care se exprimă prin pictură. Deși nu știe cum să se descrie, noi vă putem spune că este o studentă de 21 de ani, foarte ambițioasă, ce înfrumusețează lumea prin pensula ei.

Bună, Dori! În acest mod vreau să iți multumesc pentru timpul acordat, știm că este greu să îți împarți viața între facultate, pasiune și chiar și un job. Picturile tale denotă mult talent. Cum ți-ai descoperit această latură artistică?

Pasiunea pentru desenat am descoperit-o incă de mică, nici nu îmi mai amintesc. Știu că prin scoala primară și generală desenam în timpul orelor pe ultimile pagini ale caietelor, în general nuduri sau portrete. Nu consider că este talent, cred că este doar o pasiune cu ajutorul căreia poți exersa din plăcere și automat poți deveni din ce în ce mai bun. Abia in timpul liceului am început să mă axez mai mult pe pictură și de atunci nu am mai folosit creionul.

Ai ales să urmezi Facultatea de Management, din cadrul ASE.  Ce te-a determinat să faci această alegere și nu o facultate de arte?

Am considerat că nu mă pot baza doar pe pictură în viitor și am ales să fac o facultate in alt domeniu. Nu imi place economia, dar acum realizez că această facultate m-ar putea ajuta pe viitor, deoarece am învațat lucruri destul de interesante despre cum să vând sau ce să vând. De obicei când învăț pentru examene mă gândesc la „afacerea” mea cu tablourile să pot invăța mai ușor și chiar funcționează.


Revenind la picturile tale, putem observa că te poti lauda cu multe tablouri reușite și chiar vândute. Care este preferatul tău și de ce?

De obicei, preferatul meu este ultimul pictat, nu am unul anume care îmi place mai mult. Cu cât pictezi mai mult, cu atât picturile ies din ce în ce mai frumoase.

Cum ți-a venit ideea să pui la vânzare operele tale? Sau ce te-a determinat să faci acest lucru?

De când am venit în București, am știut că aici pot avea mai ușor acces la materialele necesare pentru pictură și că ușor ușor pot ajunge să vând ceea ce pictez. Ce e mai frumos decât să faci bani din ceea ce îți place? Asta am încercat și eu să fac.

Dorești să te faci cunoscută prin arta de a picta sau este doar o pasiune?

Nu este doar o pasiune, asta și urmăresc cu pictura, dar știu că am foarte mult de muncă. Imi place să mă gândesc că las ceva în urma mea și chiar dacă nu este apreciat acum, poate peste sute de ani va fi.


Cum arată o zi din viața ta, viața unei pictorițe? Cum îți găsești inspirația?

Deocamdată cred că duc o viață destul de banală. Nu fac nimic deosebit din care să-mi sustrag inspirația, cu toate că mi-ar plăcea, dar cum nu îmi permite bugetul, profit de momentele când am poftă de pictat, dau un search pe Google și mă inspir din diferite imagini.

Să fii artist nu e deloc ușor. Cine poate deveni pictor? Ce calități îi sunt necesare unui aspirant?

Oricine are această pasiune poate deveni pictor, atât timp cât e înzestrat cu răbdare, perseverență și determinare.

Tocmai am lăsat în urmă anul 2016. Care au fost realizările tale în acest an?

Nu mi-am propus anumite obiective pentru 2016, momentan intenționez să-mi finalizez studiile și cred că m-am descurcat destul de bine până acum. Ca si realizări pentru acest an, pot considera faptul ca am reușit să vând aproape tot ce am pictat  și că am participat la prima mea expoziție de pictură.

Ne-ai convins de faptul că ești înzestrată iar asta poate remarca oricine îți privește lucrările. Suntem curioși să știm care sunt planurile tale de viitor. Te vezi pictând și peste 10, 20 de ani?

Planurile mele de viitor nu sunt bine definite deocamdată, dar un lucru e sigur, de pictat nu o să mă las niciodata, fie că am sau nu succes.

Îți mulțumesc mult și cu siguranță te vom urmări în continuare! Mult succes îți dorim!

.

Facebook
Interviu Noemi Mech
Foto Dori Radu

Niciun comentariu înca

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.

Inline
Inline