Eugenia STOIAN | Balerină | Dansul… cea mai frumoasa forma de exprimare

Bună, Eugenia! Spune-mi câteva lucruri care te definesc.

Buna! Muncă, pasiune, disciplină, daruire, respect, modestie si echilibru emotional, sunt cateva dintre cuvintele care ma ajuta sa construiesc o descriere a ceea ce consider ca sunt.

Cand, si mai ales cum ai realizat că vrei să urmezi o carieră în balet? 

A fost un semn de la Dumnezeu pe care am stiut sa il inteleg si sa il urmez. Studiam vioara de cand eram foarte mica, nu aveam nicio legatura cu baletul sau cu dansul, insa la varsta de 9 ani i-am spus mamei mele ca nu mai vreau sa studiez muzica, ca vreau sa dansez. Aceasta afirmatie a fost destul de socanta pentru mama care nu intelegea de unde a aparut aceasta dorintă puternică, insa a avut incredere in mine, m-a sustinut enorm si inca o face. Pur si simplu mi-am ascultat instinctul, chiar dacă eram la o varsta frageda si am ales sa fiu sinceră in legatură cu dorintele mele.

Eugenia Stoian

Ce simți când dansezi? Ce te face să continui?

Simt o implinire nemarginită. Simt pace, liniste, iubire dar si framântare, melancolie, tristete … dansul ma poartă in toate starile existente si trezeste in mine multe emoții. In ochii mei, dansul este cea mai frumoasa forma de exprimare. Asta ma face sa continui! Dorinta de a ma exprima, de a ma face inteleasă, de a ma descărca, de a simti ca traiesc!

De-a lungul timpului te-ai implicat în foarte multe proiecte. Care dintre ele ți-a lăsat cele mai frumoase amintiri?

Toate proiectele in care particip imi lasă amintiri frumoase, din toate am cate ceva de invațat si fiecare dintre acestea reprezinta cate o scară in drumul meu spre progres si implinire. Nu fac alegeri gratuite, fiecare proiect la care iau parte trebuie sa insemne ceva pentru mine, trebuie sa fiu sigură ca locul meu este acolo si ca imi doresc cu adevarat sa traiesc acea experiența.

Ai avut oportunitatea de a invăța de la adevărati maeștri în domeniu. Care este cea mai importantă lecție pe care ai primit-o?

Intr-adevar, am avut sansa sa lucrez cu mari maestrii, atat romani cat si straini. Am primit multe lecții si multe sfaturi, dar cea mai importanta lecție am primit-o de la fosta mea profesoară de repertoriu, marea balerina, Simona Somacescu. Dansa mi-a spus ca inainte de orice rol important pe care il voi avea pe scenă, inainte de orice proiect mareț, inainte de toate, sa nu uit ca in primul rand sunt om si ca dupa asta sunt artist. Un sfat care ma urmareste zilnic si incerc sa il urmez. Un sfat pentru care îi mulțumesc!

Eugeni Stoian

Care este primul cuvânt care îți vine în minte cand auzi „Bucuresti al 6-lea element”?

Dăruire! In acest proiect am lucrat cu oameni frumoși, pasionați de ceea ce fac si la care am observat o daruire pe care nu o mai intalnești atat de des, din păcate. Felicitari tuturor celor implicați!

Ce a însemnat pentru tine ediția de anul acesta a proiectului?

A insemnat o noua provocare, o experiența placută si constructiva pe care mi-ar placea sa o repet.

Unde te putem vedea în următoarea perioada?

Lucrez la cateva proiecte importante si frumoase, dar pană finalizam procesul de creație preferam sa ramâna o surpriză. In același timp astept ca Teatrul de Opereta si Musical „Ion Dacian”, teatrul la care lucrez din 2009, sa iși rezolve problemele legate de sediu si sa ne intoarcem curand la un program de spectacole demn de numele acestei instituții. Tot in acest timp, cei care vor sa invete sa danseze sau cei care vor sa inlocuiasca ideea de fitness cu un alt gen de miscare, ma gasesc la studioul Dance Room acolo unde predau balet, dans contemporan, dar si alte concepte: burn fat si fit ball ballet.

#morning #danceroom #balleteveryday ????

A post shared by EugeniaStoian (@the_stoianeugenia) on


Pentru că nu mai este mult până la cumpăna dintre ani, ce dorinta ai vrea să ți se indeplinească in 2017?

Nu impartasesc din dorintele mele pana ce acestea nu devin realitate. Imi doresc ca in oricare alta perioada sa fiu sanatoasa, sa am putere de munca, sa fiu creativa si sa pastrez un echilibru emotional si psihic.

La final de interviu, te rog, adresează-le câteva cuvinte tuturor iubitorilor de arta, de la mic la mare și tuturor celor care te urmăresc și te admiră.

As vrea sa ii indemn pe cei ce inca nu iubesc arta sa o faca, iar pe cei ce o iubesc deja sa nu o părăseasca!

.
Foto Akira Enzeru & Eugenia Stoian
www.danceroom.ro

Niciun comentariu înca

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.

Inline
Inline