Maria BUREVSCHI | Arhitect de interior | Sunt mereu provocată să creez spații care declanșează o emoție și creează o poveste

Maria Burevschi, tânăra care studiază arhitectura de interior, consideră că arta este o altă perspectivă asupra realității. Îi place să creeze o atmosferă prin compozițiile sale și să impresioneze prin originalitate și calitate. Datorită spiritului liber, ambițios și perseverent, Maria a primit oportunitatea de a concepe stand-uri pentru înghețata Betty Ice, o adevărată realizare pentru pasiunea pe care și-a transformat-o în carieră.

Bună, Maria. Povestește-ne despre cum ai început să cultivi arta în viața ta încă de mic copil.

Am descoperit pasiunea mea pentru artă de mică. În copilărie, îmi plăcea mult să desenez, am fost mereu încurajată de familie și profesori, fapt ce m-a ajutat să nu renunț niciodată la această pasiune, ci dimpotrivă s-o dezvolt prin multă perseverență și muncă.
La 8 ani am început să frecventez o școală de arte și cursuri de dans. Timp de 10 ani, aceastea au fost activitățile mele cotidiene de care nu m-am plictisit niciodată. În liceu am început să desenez portrete la comandă, iar din moment ce am descoperit pasiunea pentru arhitectura de interior, am rămas fascinată de complexitatea acestui domeniu care îmbină creativitatea cu mult studiu și continuă evoluție.

Ce anume te propulsează să creezi și să finalizezi cu brio un proiect?

Îmi place să creez compoziții, să compun o atmosferă, să îmi imaginez spații, să rezonez cu proiectul meu și să găsesc cea mai armonioasă soluție de amenajare. Interioarele mă impresionează prin faptul că, având o viață scurtă, ele trebuie să producă un puternic impact, de aceea sunt mereu provocată să creez spații care declanșează o emoție și creează o poveste.
Mă motivează mereu dorința de a crea ceva unic, de a găsi cele mai bune soluții și a impresiona prin calitate și originalitate.

Care este viziunea ta asupra artei? Aceasta reprezintă o modalitatea de a-ți concretiza cariera sau de a evada din comun?

Pentru mine, creația este o formă de expresie personală, este o invenție, descoperire, originalitate. Nu consider că este o rupere de cotidian, ci o altă perspectivă asupra realității. Nu evadez din comun, ci îl privesc într-un mod diferit. Întotdeauna mi-am dorit o carieră bazată pe creație, iar arhitectura îmi oferă toate acele provocări și motivații pentru a crește, pentru a evolua și a-mi dezvolta abilitățile și imaginația.

Cum a început colaborarea ta cu Betty Ice pentru conceperea stand-urilor și ce avantaje îți oferă această oportunitate?

Colaborarea cu Betty Ice a început de la un concurs de idei pentru mobilier de vânzare înghețată, organizat de ei în cadrul universității în care studiez. Designul propus pentru standul expozițional a fost apreciat de organizatori, iar câteva luni după, în urma mai multor discuții despre execuție, detalii tehnice, rezistență, cercetare si căutare de materiale potrivite, am ajuns la rezultatul mult dorit și așteptat. Pentru mine, a fost o adevarată realizare să-mi văd proiectul dus la bun sfârșit, reflectând cu exactitate ideea mea. Prima expunere a standului a fost la un târg de dulciuri din Koln, unde s-a bucurat de mare succes și urmeaza a fi expus în curând la Dublin. Drept consecință, firma Betty Ice mi-a propus o colaborare și pentru un alt stand.

Care sunt pașii relevanți pentru conceperea unui proiect și cât timp durează întreaga manoperă?

Orice proiect necesită o vastă documentare. Nu mă bazez pe primele idei care-mi vin în minte. Prefer să cercetez, să compar, să caut până găsesc cea mai bună soluție. În funcție de proiect, diferă și volumul de muncă, de la câteva zile până la câteva luni.

Am aflat că realizezi și amenajări interioare pentru o firmă franceză. Cum reușești să îmbini timpul cu creativitatea pentru o finalizare reușită?

Întodeauna îmi fac un program strict, prin care îmi prioritizez activitățile și de la care încerc să nu ma abat prea mult. Un aspect foarte delicat este momentul în care trebuie sa decid ideea de baza a proiectului. Dacă drumul până în acel moment este vag și anevoios, după ce trec de această etapă, lucrurile devin mai clare, iar eu capăt mai multă încredere și viteză în execuție.

Care sunt tendințele în materie de amenajări interioare? Care este primul lucru pe care îl caută clienții?

Ca în orice domeniu, tendinţele din amenajările interioare se schimbă şi evoluează în fiecare an. Din experiența mea, clienții optează mai mult pentru spații luminoase, aerisite, moderne, cu sau fără accente de culoare. Un aspect foarte important și care nu poate fi neglijat, este desigur bugetul.

În opinia ta, care este elementul de bază al succesului: talentul sau studiile arhitecturale? De ce?

Nu găsesc un element de bază al succesului nici în talent și nici în studii arhitecturale, ci mai mult în ambiție, în muncă și perseverență.

Care sunt obiectivele tale pentru viitorul apropiat? Care sunt proiectele la care ți-ai dori să lucrezi?

Mi-aș dori să fiu implicată în cât mai multe proiecte și colaborări. Arhitectura e un domeniu foarte vast, care îți oferă o alegere mare de activități, iar eu sunt o persoană căreia îi place să experimenteze, să exploreze, să diversifice.

Care este motto-ul care te motivează și te ajută să-ți găsești insipirația?

„Cea mai bună răsplată pentru munca făcută nu este ceea ce obţii din ea, ci ceea ce devii datorită acesteia.” (John Ruskin)

Ce sfaturi le-ai recomanda celor care studiază arhitectura și au planuri mărețe pentru acest domeniu?

Le recomand celor care au planuri mărețe, să nu renunțe niciodată la ele, oricare ar fi domeniul. E foarte important să-l alegi pe cel care te pasionează, care te inspiră și îți oferă neîncetat șansa de a-ți dezvolta talentele și abilitățile. De obicei, cei care absolvesc după 5/6 ani facultatea de arhitectură, care este o facultate destul de grea, sunt niște oameni dedicați și muncitori. Nu văd niciun sens în a face o astfel de facultate care implică multă muncă și studiu, multe nopți nedormite, fără dorința de a reuși în acest domeniu.

Proiect Firma Franceza

3

Proiect Firma Franceza

0

Proiect Firma Franceza

0

Proiect Firma Franceza

0

Proiect Firma Franceza

0

Proiect Firma Franceza

0

Menetrier Zenovitch Projet 3D

0

Menetrier Zenovitch Projet 3D

0

Menetrier Zenovitch Projet 3D

0

Guffroy Dedeire Projet 3D

0

Guffroy Dedeire Projet 3D

0

Guffroy Dedeire Projet 3D

0

Tessier VillaGabriel Projet 3D

0

Tessier VillaGabriel Projet 3D

0

Bouysse BsInvestCagnes Visuel1 Plan 3D

0

Bouysse BsInvestCagnes Projet 3D

0

Bouysse BsInvestCagnes Projet 3D

0

Laborde Andrieux Plan 3D

0

Laborde Andrieux Plan 3D

0

Proiect BETTY ICE

6

Proiect BETTY ICE

0

Proiect Betty Ice

0

Proiect BETTY ICE

0

Proiect BETTY ICE

0

Proiect BETTY ICE

0

Proiecte UAUIM

4

Proiecte UAUIM | Amenajarea unei ambarcatiuni

0

Proiecte UAUIM | Amenajarea unei ambarcatiuni

0

Proiecte UAUIM

0

Proiecte UAUIM

0

Proiecte UAUIM

0

Proiecte UAUIM

0

Proiecte UAUIM

0

Proiecte UAUIM

0

Proiecte UAUIM

0

Proiecte UAUIM

0

Proiecte UAUIM

0

.
 
Facebook / Linkedin
  ©MariaBurevschi

Niciun comentariu înca

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.

Inline
Inline